Muntslag herdenkingsmunt 200 jaar UGent (80 foto's)

28 september 2017


De Koninklijke Munt van België eert de 200ste verjaardag van de UGent met een bijzondere uitgave van het twee euro muntstuk. Op 28 oktober 2017 werd de munt plechtig geprestenteerd in het atelier van de Konininklijke Munt. Rector Anne De Paepe mocht, samen met muntmeester Ingrid van Herzele, op de knop drukken om de machine te starten. De nieuwe munt too…

... Meer lezen...


De Koninklijke Munt van België eert de 200ste verjaardag van de UGent met een bijzondere uitgave van het twee euro muntstuk. Op 28 oktober 2017 werd de munt plechtig geprestenteerd in het atelier van de Konininklijke Munt. Rector Anne De Paepe mocht, samen met muntmeester Ingrid van Herzele, op de knop drukken om de machine te starten. De nieuwe munt toont een gestileerde afbeelding van de Aula van de Gentse Universiteit. Deze munt is meteen ook het laatste geldstuk dat in de Koninklijke munt wordt geslagen.


De munt wordt uitgegeven in een coincard, een prooflike en een FDC-set. De prooflike bevat het twee euro munstuk op een speciaal gepolierd muntplaatje, één voor één geslagen met speciale muntstempels en verpakt in een capsule en een doosje. De FDC (Fleur de Coin) set is een set van de acht Belgische waarden van 2017 in muntfrisse kwaliteit (‘briljant uncirculated’), samen met de twee euro munten van de universiteiten van Gent en Luik, verpakt in een geïllustreerde kartonnen verpakking.


De munt kan besteld worden via www.europemint.eu.

Minder lezen...