Opening academiejaar 2020/2021 (64 foto's)

18 september 2020


Op vrijdag 18 september 2020 opende de UGent het nieuwe academiejaar, zoals het hoort in bijzondere coronatijden ON én OFF campus.


Als ode aan de zorgverleners werd de opening ditmaal georganiseerd op Campus UZ Gent, met een beperkt aantal aanwezigen. Onder de genodigden 10 personeelsleden van het UZ Gent: een vertegenwoordiger van elke COVID-19-gerelatee…

... Meer lezen...


Op vrijdag 18 september 2020 opende de UGent het nieuwe academiejaar, zoals het hoort in bijzondere coronatijden ON én OFF campus.


Als ode aan de zorgverleners werd de opening ditmaal georganiseerd op Campus UZ Gent, met een beperkt aantal aanwezigen. Onder de genodigden 10 personeelsleden van het UZ Gent: een vertegenwoordiger van elke COVID-19-gerelateerde dienst, van spoedgevallen tot de onderhoudsploeg, in werkkledij. Ook een vertegenwoordiging van studenten was erbij. Het geheel werd ondersteund door een estafette met fiets en bakfiets doorheen de stad, langs diverse UGent gebouwen. Alles werd uitgezonden via livestream.


Vicerector Mieke Van Herreweghe verwelkomde de aanwezigen en de kijkers van de livestream. Vier UGent’ers (een professor, een assistent, een lid van het administratief en technisch personeel en een studente) legden elk een stuk van het parcours tussen de Aula en de Campus UZ Gent af.
Op datzelfde moment kwamen op Campus UZ Gent vertegenwoordigers van diezelfde geledingen aan het woord. Raf Walschaerts (Kommil Foo) en het GUK (studentenkoor van de UGent) zorgden voor een ontroerend muzikaal intermezzo. Tenslotte opende rector Rik Van de Walle, na zijn jaarlijkse rectorale rede, het academiejaar 2020/2021.

Minder lezen...