Negen Europese universiteiten richten het 'ENLIGHT'-consortium op (12 foto's)

29 oktober 2019


ENLIGHT staat voor ‘European University Network to promote quality of life, sustainability & global engagement through Higher Education Transformation'.


De rectoren van de universiteiten van Gent, Göttingen, Tartu, Bordeaux, Baskenland, Galway, Groningen, Uppsala en Comenius Bratislava engageren zich om samen een aanvraag voor te bereiden in het kader…

... Meer lezen...


ENLIGHT staat voor ‘European University Network to promote quality of life, sustainability & global engagement through Higher Education Transformation'.


De rectoren van de universiteiten van Gent, Göttingen, Tartu, Bordeaux, Baskenland, Galway, Groningen, Uppsala en Comenius Bratislava engageren zich om samen een aanvraag voor te bereiden in het kader van de tweede oproep voor Europese universiteiten.


De universiteiten die deel uitmaken van ‘ENLIGHT’ benadrukken hun gemeenschappelijke doel om de studenten als geëngageerde burgers op te leiden. Dat betekent dat studenten de grote maatschappelijke uitdagingen niet uit de weg gaan en oog blijven hebben voor onderzoek rond de levenskwaliteit en duurzaamheid in samenleving van morgen.


ENLIGHT zal nauw hiervoor samenwerken met lokale en sociaal- economische spelers en wil ambitieuze, flexibele en netwerkbrede curricula creëren, die gebaseerd zijn op geavanceerd onderzoek en gericht op innovatie.


Het nieuwe consortium zal daarvoor niet enkel de geografische, culturele en taalkundige verscheidenheid (met 11 officiële talen) van het netwerk benutten, het bouwt hiermee ook verder op de bestaande, langdurige samenwerkingen in Noordoost-Europa met het U4Society-netwerk en in Zuidwest-Europa met de Euskampus-alliantie.

Minder lezen...