Rector signeert telescopen voor het project 'Sterren Schitteren voor Iedereen' (12 foto's)

3 april 2019


Het project ‘Sterren Schitteren voor Iedereen’ is gestart in 2015, onder peterschap van Frank De Winne en Dirk Frimout. Doel is sterrenkunde en ruimtevaart te promoten bij kinderen met een beperking en bij kinderen uit ontwikkelingslanden of uit landen in crisis. De telescopen worden gratis geschonken door de firma Bresser uit Duitsland (in totaal al 150…

... Meer lezen...


Het project ‘Sterren Schitteren voor Iedereen’ is gestart in 2015, onder peterschap van Frank De Winne en Dirk Frimout. Doel is sterrenkunde en ruimtevaart te promoten bij kinderen met een beperking en bij kinderen uit ontwikkelingslanden of uit landen in crisis. De telescopen worden gratis geschonken door de firma Bresser uit Duitsland (in totaal al 150).


Rector Rik Van de Walle signeerde op 3 april 2019 maar liefst 34 telescopen. Daarna komen prof. Ewine van Dishoeck (president van de Internationale Astronomische Unie), NASA astronaut John Grunsfeld , Japanse astronaute Chiaki Mukai en weerman Frank Deboosere aan de beurt. Deze telescopen worden in de loop van mei wereldwijd verdeeld door middel van een wedstrijd: https://www.moonlanding50.org/telescope-comeptition-launch.


Het project loopt reeds in 46 landen, verspreid over alle continenten, maar is nog in volle expansie. Een groot aantal van de handtekeningen worden verzameld in het opleidingscentrum voor astronauten (EAC) in Keulen, waar Frank De Winne directeur is. Dit jaar signeerden al 14 astronauten.


Meer info over 'Sterren Schitteren voor Iedereen'.

Minder lezen...